adi, sob., 2017-03-18 08:11
Szkołę podstawową w Połczynie odwiedził Robert Joachimiak-Szpinda, na co dzień szef kuchni w krakowski Hotelu Kossak, aby opowiedzieć o tajnikach kuchni molekularnej, oraz poczęstować dzieciaki „magicznie” stworzonymi potrawami.
Dzięki zastosowaniu nauki przy przygotowywaniu potraw, w kilka chwil dzieci otrzymały sorbet truskawkowo-marchewkowy i lody o smaku coli. Do schłodzenia składników wystarczyło użyć ciekłego azotu.
Uczniowie czynnie uczestniczyli przy sporządzaniu potraw, przy czym świetnie się bawili.
Fot. Piotr Niemkiewicz - pełna galeria na stronie puck.naszemiasto.pl
Źródło: puck.naszemiasto.pl
Temat na www.forum.polczyno.pl
»
- Zaloguj się by komentować
Ostatnie komentarze
1 rok 8 tygodni temu
2 lata 3 tygodnie temu
2 lata 4 tygodnie temu
2 lata 36 tygodni temu
2 lata 38 tygodni temu
2 lata 38 tygodni temu
2 lata 45 tygodni temu
2 lata 45 tygodni temu
3 lata 3 tygodnie temu
3 lata 3 tygodnie temu